Να ανασταλεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού που δεν επιτρέπουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στους δρόμους, ζήτησε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγα λεπτά στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σας καλώ να αναστείλετε τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας. Αυτή θα ήταν η καλύτερη πράξη, που θα οδηγούσε στην αποκλιμάκωση των συγκεντρώσεων. Φέρτε το και πάλι, χωρίς να αλλάξετε ούτε μια γραμμή, όταν θα μπορούμε να το συζητήσουμε σε συνθήκες πιο ομαλές Σταματήστε να συρρικνώνεται τη Δημοκρατία και να παίζετε παιχνίδια με την εξάπλωση του ιού. Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα».

Παράλληλα μίλησε για αθλιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη χθες το βράδυ, «να αλλάξει εσκεμμένα τις λέξεις από την τηλεοπτική μου συνέντευξη, προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση πως εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες των πολιτών και ιδιαίτερα των φοιτητών. Σε αυτό το σημείο αθλιότητας έχετε πέσει».