Bαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της κατάρρευσης παγετώνα στην Ινδία και τις συνακόλουθες ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και τις ομάδες διάσωσης που μάχονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον ινδικό λαό και όλους τους πληγέντες» τονίζει στην ίδια ανάρτηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ινδικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία όταν κατέρρευσε τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων.

«Συνολικά, διασώθηκαν 15 άνθρωποι και ανασύρθηκαν 14 πτώματα σε διάφορες τοποθεσίες μέχρι στιγμής», είχε αναφέρει μέσω Twitter η κυβέρνηση του ομόσπονδου κράτους Ουταραχάντ, στη βόρεια Ινδία, την επομένη της καταστροφής. Αξιωματούχοι της Ινδίας τόνιζαν χθες ότι αγνοούνται τουλάχιστον 125 άνθρωποι. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας έθεσε το βόρειο τμήμα της χώρας σε κατάσταση συναγερμού.