Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρεβρίσκεται στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της παλαιστίνης» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την πάλη μας, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να εμποδίσουμε τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Δεν επιτρέπεται σήμερα κανένας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει όλες τις στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με το Ισραήλ. Θα πρέπει να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός. Να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, ισότιμο μέλος, αναγνωρισμένο κράτος – μέλος του ΟΗΕ. Η αλληλεγγύη και ο αγώνας του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί. Είμαστε στο πλάι του αδελφού παλαιστιανιακού λαού».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, την ηγεσία του ΚΚΕ και τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τη σταθερότητα των θέσεών τους που στηρίζουν τον εθνικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού «ενάντια στη βάρβαρη κατοχή του Ισραήλ, ενάντια στη βάρβαρη επιχείρηση εναντίον του λαού μας στη Γάζα, ενάντια στην εποικιστική πολιτική του Ισραήλ».

«Εκτιμάμε βαθιά τις ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό και τον ρόλο που διαδραματίζει στη Βουλή και την πίεση που ασκεί στην ελληνική κυβέρνηση για να υιοθετήσει πιο ξεκάθαρες θέσεις για το Παλαιστινιακό» πρόσθεσε.

«Αυτή η ισραηλινή επίθεση πρέπει να σταματήσει άμεσα, το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο παλαιστινιακός λαός πρέπει να κερδίσει την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του με τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι λαοί του κόσμου» σημείωσε ο κ. Τουμπάσι, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατοχή οφείλει να τερματιστεί, διότι είναι η τελευταία κατοχή που υπάρχει στον κόσμο, για να εδραιωθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967».

«Αυτή είναι η μοναδική οδός για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, αλλιώς δεν θα υπάρχει ούτε σταθερότητα ούτε ειρήνη» υπογράμμισε ο πρέσβης, λέγοντας στη συνέχεια ότι «με αυτόν τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ δεν αυτοαμύνεται, αλλά συνεχίζει την εγκληματικότητα και την επιθετικότητα εις βάρος των Παλαιστινίων».

«Μέσω του ΚΚΕ θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον ελληνικό λαό γι’ αυτήν τη στάση αλληλεγγύης» επισήμανε ο κ. Τουμπάσι.