Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία για την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση στο Ρέθυμνο και οι κάλπες έκλεισαν ακριβώς στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με το νομάρχη Ρεθύμνου Γιώργη Παπαδάκη κανένα πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε στις σημερινές εκλογές.

Πριν ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Ρεθύμνου, τους οποίους στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΚΚΕ δήλωσαν:

-Γιώργος Μαρινάκης (ΠΑΣΟΚ): «Νομίζω ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ερώτημα ποιους δημάρχους και περιφερειάρχες θέλει να τον εκπροσωπήσουν από εδώ και στο εξής. Εύχομαι η εντολή που θα πάρουμε να είναι καθαρή για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με τους συνεργάτες μου για να κάνουμε αυτά που κάνουμε μέχρι τώρα, δηλαδή να υπηρετήσουμε τους πολίτες και το Ρέθυμνο.

-Νίκος Νίνος (ΝΔ): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και εμείς προσπαθήσαμε να του δώσουμε ελπίδα, προοπτική και αισιοδοξία. Σήμερα είναι η μέρα της τοπικής δημοκρατίας και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να ψηφίσουν σωστά. Από εκεί και πέρα, έχουμε την αισιοδοξία ότι η κάλπη θα δώσει καλά αποτελέσματα για μας.

-Μανούσος Μανουσογιάννης (ΚΚΕ): «Είμαστε αισιόδοξοι. Πολλά σημάδια δείχνουν ότι τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία βάρβαρη πολιτική θα πουν σήμερα ως εδώ και μη παρέκει. Τα σπασμένα των ελλειμμάτων και της κρίσης να τα πληρώσουν εκείνοι που τα δημιούργησαν και όχι ο λαός. Οι αγώνες για το δίκιο του λαού δεν τελειώνουν εδώ. Στις 15 του Νοέμβρη έρχεται η τρόικα για να ανακοινώσει μαζί με την κυβέρνηση τα προαποφασισμένα μέτρα της. Εμείς καλούμε σε λαϊκό ξεσηκωμό για το δίκιο του λαού».