Μητσοτάκης: Ισχύει ο στόχος των 15.000 απολύσεων

«Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:18
15/07/2014
Μητσοτάκης: Ισχύει ο στόχος των 15.000 απολύσεων
2
loading

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις, θεωρεί ως κυβερνητική προτεραιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό που αφορά τους πολλούς, κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» και πρόσθεσε: «Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα τα οποία συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει στο πλαίσιο της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης που κάνει με την τρόικα. Παραδείγματος χάρη, το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών... Και όσο κι αν αυτό εμένα μπορεί να μην με βολεύει, διότι καλούμαι να κάνω μία δύσκολη δουλειά, πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών».

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, είπε ότι «ο στόχος των 15.000 απολύσεων για τα έτη 2013 και το 2014 ισχύει» σημειώνοντας πως «μετά από πολύ επίπονες διαπραγματεύσεις, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταφέραμε να μην υπάρχει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων για το 2015 και μετά», ωστόσο πρόσθεσε, αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και κάποιες απολύσεις το 2015» και εξήγησε:

«Παραδείγματος χάρη, ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων είναι μια διαδικασία που θα τρέξει και εντός του 2015, αλλά δεν θα υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων συνδεδεμένος με τη διαθεσιμότητα, έτσι όπως αυτή είχε δρομολογηθεί τα τελευταία δύο χρόνια... Και το πετύχαμε αυτό ακριβώς γιατί προτάξαμε μια συνολική μεταρρυθμιστική ατζέντα για το Δημόσιο, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν επικριτικός για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Η ΠΟΕ- ΟΤΑ χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους ελεγκτές και κάλεσε τις δημοτικές Αρχές «να μην τους παρέχουν καμιά διευκόλυνση».

«Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο. Θέλω δημόσια να εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά νομίζω ότι προσβάλλει την κοινή λογική».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dexter Bishop

    ξεκινα απο τους υπαλληλους- βυσματα που ......δουλευουν στην βουλη
    αχαχαχαχχαχα αστειακι δουλευουν

  2. avatar Σπυριδων Γαφος

    Για το καλό μας βρε κουτά φροντίζει...δεν είναι δογματικός νεοφιλελεύθερος, τη χώρα σώζει!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει