Για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων συμφώνησαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και η τρόικα στην τρίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα θα στηρίξει την κυβέρνηση στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων ,θέμα για το οποίο οι απόψεις των δυο πλευρών συμπίπτουν.

«Και αυτοί είχαν άποψη και εμείς είχαμε, περίπου την ίδια», ανέφερε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας πως «θα βοηθήσουν να έρθουν επενδυτικά κεφάλαια ώστε να τονωθεί και η ανάπτυξη».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να εξετάσουν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως έγινε μια πολύ εποικοδομητική κουβέντα, πολύ καλύτερη από την πρώτη συνάντηση. «Φάνηκαν θετικά διακείμενοι κάτι που δεικνύει ότι η αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζητήθηκε η πορεία της οικονομίας, πως θα εξέλθει από τον φαύλο κύκλο των προηγούμενων ετών σε έναν ενάρετο κύκλο, αλλά και η πορεία του προϋπολογισμού.