Για μία κρίσιμη εκλογική μάχη, την οποία τα κόμματα χαρακτηρίζουν ως «δημοψήφισμα» για την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους χειρισμούς της σε ό,τι αφορά στην οικονομική κρίση, κάνει λόγο το BBC σε εκτενές δημοσίευμά του για τις κάλπες που στήθηκαν από το πρωί στην Ελλάδα.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι εάν το κόμμα του υποστεί μεγάλες απώλειες τότε ενδέχεται η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές, ενώ σημειώνει ότι αν και οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές, αυτό που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν το μνημόνιο και τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Στο ρεπορτάζ του BBC γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη για την περιφέρεια Αττικής, όπου διαμένει περίπου ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς αναμένεται να νικήσει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, το BBC αναφέρει ότι ο Γιάννης Δημαράς θα κερδίσει τις ψήφους των πολιτών που οι υπό κανονικές συνθήκες θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θέλουν να εκφράσουν την οργή τους στις αυξήσεις των φόρων, στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.