Τη «βαθειά ευγνωμοσύνη προς όλους τους χορηγούς της ελληνικής Προεδρίας για τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της Προεδρίας» εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους, και τους κάλεσε «να μοιραστούν τη χαρά μας».

«Δεν είναι μόνον ότι το συνολικό ποσό των χορηγιών ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά επίσης ότι υπήρξε μια σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που μας επέτρεψε να κερδίσουμε σε χρόνο και αποτελεσματικότητα και να είμαστε συνεπείς σε στενά χρονοδιαγράμματα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι «ο προϋπολογισμός είχε προσδιοριστεί στα 50 εκατ. ευρώ και τελικά θα δαπανήσουμε το 1/3 και θα επιστρέψουμε τα υπόλοιπα στο υπουργείο Οικονομικών». «Πρέπει λοιπόν η κοινωνία, η αγορά, να γιορτάσει μαζί με το δημόσιο μια τέτοια (μάλλον σπάνια) επιτυχία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέτρεξε, επίσης, στις επιτυχίες της ελληνικής Προεδρίας. «Στην περίπτωση της Ελλάδας δοκιμάστηκαν τα γενετικά ελαττώματα της ευρωζώνης, που εγκλώβισαν χώρες του Νότου. Κι επειδή η Ελλάδα, δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε ως εργαστήριο, παράχθηκαν οι ιδέες και οι προτάσεις για τις αναγκαίες μεταβολές -για μια πιο έξυπνη ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για την ολοκλήρωση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και την προώθηση της Τραπεζικής Ένωσης», ανέφερε και σημείωσε πως στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκαν 67 φάκελοι, ενώ επίσης ωρίμασαν περίπου 20 φάκελοι που παραδόθηκαν στην ιταλική Προεδρεία.