Επίσκεψη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά τοποθετείται μεταξύ 25 και 30 του μηνός.

Σήμερα, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση θέσεων μεταξύ ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Τόνισε, ότι οι σχέσεις Κύπρου- Ελλάδας είναι άριστες και η συνεννόηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας είναι «επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη και πέρα από αγαστή συνεργασία».

Ουδείς επιτρέπεται, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να αμφισβητεί ή να θέτει οποιανδήποτε αμφιβολία όσον αφορά στην συνεργασία, την άριστη σχέση και την αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει η Κύπρος από την ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα, που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους.