Στις «σημαντικές επιτυχίες» της ελληνικής Προεδρίας αναφέρεται ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, με την ευκαιρία ευχών για την έναρξη της ιταλικής Προεδρίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ανακοίνωση έχει ως εξής :

«Η Γαλλία δράττεται της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει την Ελλάδα, με το πέρας της πέμπτης προεδρίας της στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σημαδεύτηκε από σημαντικές επιτυχίες και ιδιαίτερα: την εγκαθίδρυση ενός Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης των Τραπεζών, τη συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Οδηγία σχετικά με την απόσπαση των εργαζομένων και την ανάπτυξη της αποστολής EUROP-RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία».

Αναφορικά με την ιταλική Προεδρία, η Γαλλία απευθύνει «τις ευχές της για επιτυχία στη 12η Προεδρία της Ιταλίας στο Συμβούλιο της ΕΕ». Επίσης, μέσω της ανακοίνωσης διαβεβαιώνει την Ιταλία «για την πλήρη υποστήριξή της στις κοινές προτεραιότητες που είναι: η ανάπτυξη, η απασχόληση, η υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας, ο αγώνας κατά της ανεργίας των νέων, η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και η ενίσχυση της εξωτερικής δράσης της ΕΕ».