«Ο τουρισμός είναι πεδίο άσκησης συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων»

Κεφαλογιάννη: Το υπουργείο Τουρισμού θέλει να είναι πάντα μέσα στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:08
30/06/2014
«Ο τουρισμός είναι πεδίο άσκησης συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων»
1
loading

Η υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη ΓΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται στον τουριστικό κλάδο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

«Πρόκειται για μία νέα σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Έρχεται ως συνέχεια της περσινής νομοθετικής μας πρωτοβουλίας. Αποδεικνύει ότι ο τουρισμός είναι πεδίο άσκησης σοβαρών και συγκροτημένων μεταρρυθμίσεων» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Δείχνει την ετοιμότητά μας να νομοθετούμε, να ανταποκρινόμαστε σε ανάγκες, να σχεδιάζουμε το μέλλον. Το υπουργείο Τουρισμού θέλει να είναι πάντα μέσα στις διεθνείς εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού» πρόσθεσε, δίνοντας το στίγμα του νέου νομοσχεδίου.

Όπως σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, με το νέο σχέδιο νόμου επιδιώκονται η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου και του ΕΟΤ, η απλοποίηση των διαδικασιών για τα τουριστικά καταλύματα και η εύρυθμη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η κ. Κεφαλογιάννη εστίασε στις μεγάλες αλλαγές που επιχειρούνται, επισημαίνοντας ότι επανακαθορίζεται η χορήγηση ειδικού σήματος λειτουργίας για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ενώ προβλέπονται ρυθμίσεις για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας και τις τουριστικές υποδομές.

Για την αναβάθμιση του ΕΟΤ υπογράμμισε: «Συνεχίζεται η μεγάλη μεταρρύθμιση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Μεταρρύθμιση που τον καθιστά έναν σύγχρονο οργανισμό προβολής, με ξεκάθαρο αντικείμενο, λιγότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη απόδοση. Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Οργανισμού. Να λειτουργήσει με τους όρους που απαιτεί η παγκόσμια τουριστική αγορά. Να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορεί να συνεργάζεται χωρίς προβλήματα, για το καλό της τουριστικής αγοράς, με τον ιδιωτικό τομέα. Πάνω από όλα, να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να σέβεται τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων».

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις καινοτόμες παρεμβάσεις που γίνονται στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, τον ιατρικό- ιαματικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό.

Τέλος, στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης του ΞΕΕ, η κ. Κεφαλογιάννη ανακοίνωσε τη συνεργασία τού υπουργείου και του Επιμελητηρίου για την ενεργοποίηση του Δορυφόρου Λογαριασμού, που παρέχει ακριβή στοιχεία σχετικά με τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και αποσκοπεί στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση της τουριστικής πολιτικής, μέσω ροής στατιστικών δεδομένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Rania

    Και έτσι πρέπει, πολλά μπράβο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει