Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες και κορυφαίους υπουργούς λέγεται ότι υπήρξαν κάποιοι που του πρότειναν να το… ξανασκεφτεί για τις πρόωρες εκλογές, έχοντας σοβαρές επιφυλάξεις όχι για την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που στηθούν κάλπες, αλλά στο κατά πόσον η χώρα αντέχει να μπει σε προεκλογική περίοδο και γενικά σε μια τέτοια περιπέτεια ενώ εκκρεμεί η τρίτη δόση του δανείου από την «τρόικα».

Η απάντηση του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν κάθετη και ο πρωθυπουργός επιμένει πως αν η νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι καθαρή το βράδυ της Κυριακής, θα ζητήσει εκ νέου τη λαϊκή νομιμοποίηση για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που κρίνονται απαραίτητες.

«Δεν θέλω να το κάνω, αλλά, αν αναγκαστώ, θα το κάνω», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός – ή κάπως έτσι, αλλά αυτό ήταν το νόημα.

Όσο για το τι υπονοείται ως καθαρή νίκη; Αυτό θα το απαντήσουν το βράδυ της Κυριακής οι αναλυτές και εκλογολόγοι του Μαξίμου και της Ιπποκράτους…