«Ότι χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις νομίζω ότι όλοι το έχουμε αποδεχθεί και ταυτόχρονα έχουμε θεωρήσει ότι είναι ένα από τα βασικά μηνύματα της κάλπης που “στήθηκε” πριν από λίγο καιρό, για τις ευρωεκλογές και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», τόνισε την Παρασκευή ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης των εισπρακτικών μέτρων του μνημονίου.

«Πρώτον λοιπόν είναι ότι χρειάζονται κάποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην πολιτική μας. Δεύτερο, η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει γενική κατεύθυνση; Η δική μου απάντηση είναι όχι. Αλίμονο αν γυρίσουμε στην εποχή του πελατειακού κράτους και του πελατειακού συνδρόμου και στην εποχή του “δώστα όλα”, παροχές και παροχολογία. Από την άλλη πλευρά όμως οι διορθωτικές παρεμβάσεις είναι απαραίτητες. Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η σταδιακή –δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη- μείωση της φορολογίας η οποία υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε διάλυση τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της κοινωνίας. Και το δεύτερο είναι, μέτρα, στοχευμένα μέτρα υπέρ της κοινωνικής συνοχής, μέτρα αποκατάστασης αδικιών σε κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν με ιδρώτα και αίμα τις θυσίες όλου του ελληνικού λαού, γιατί οι θυσίες είναι όλου του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε, μιλώντας στον Real FM.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ακούω τις τελευταίες ημέρες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στέλνει διάφορα μηνύματα και να απευθύνει κάποιες δημόσιες προσκλήσεις προσπαθώντας να δημιουργήσει μία πλειοψηφία, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με ανεξαρτήτους, με άλλα κόμματα κ.λπ και να μπλοκάρει την προεδρική εκλογή των πρώτων μηνών του 2015, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές».

Και συνέχισε: «Επειδή πιστεύω ότι αυτές οι εκλογές δεν θα κάνουν καλό στον τόπο, θεωρώ ότι πρέπει πριν από όλα, αυτού του είδους την πρωτοβουλία να την αναλάβει η κυβέρνηση και ακριβώς η ΝΔ. Μιλάω για μία πρωτοβουλία η οποία θα έχει δύο στόχους, οι οποίοι θα είναι συγκλίνοντες. Ο ένας στόχος θα είναι να δημιουργηθεί μία νέα προεδρική πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή, δηλαδή, να συσπειρωθούν γύρω από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούμε, ανεξάρτητοι βουλευτές, βουλευτές άλλων κομμάτων για να μπορέσουμε έτσι να δώσουμε διέξοδο στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και να βγάλουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, να μην πάμε σε εκλογές».

Στην επισήμανση αν εννοεί να βγει μπροστά ο κ. Σαμαράς και να απευθύνει κάλεσμα σε κόμματα και σε βουλευτές ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Θέλω να το δω να παίρνει σάρκα και οστά ως μία ευρύτερη πολίτικη πρωτοβουλία αμφίπλευρης διεύρυνσης και του χώρου της Ν.Δ. και προς τα δεξιά μας και προς το κέντρο, η οποία πρωτοβουλία θα ανοίξει το δρόμο για τον σχηματισμό μιας νέας ισχυρότατης προεδρικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα δώσει πρώτον, λύση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δεύτερον θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας η οποία θα καταρτίσει και θα εφαρμόσει το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του για τη σύγκλιση συνεδρίου ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Όταν μου τέθηκε το ερώτημα αυτό είπα ότι εγώ προσωπικά τουλάχιστον το εύχομαι διότι μία διαδικασία συνεδρίου η οποία αν θέλετε θα οδηγούσε σε επανασυσπείρωση και επανένωση των ευρύτερων δυνάμεων του συντηρητικού και φιλελεύθερου χώρου που έχει πάντα κοινωνικό πρόσημο αλλά παραμένει συντηρητικός και φιλελεύθερος, δηλαδή από τη δημοκρατική δεξιά μέχρι το ριζοσπαστικό φιλελεύθερο κέντρο, νομίζω ότι αυτή η διαδικασία επανασυσπείρωσης και επανένωσης θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από ένα ανοικτό συνέδριο».

Στην ερώτηση Νέα Δημοκρατία ή Νέα Ελλάδα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού απάντησε: «Δεν μπορώ να μπω σε ονοματολογία. Το ακούω, το άκουσα και από τον πρωθυπουργό, είδα και προεκλογικά αυτή την πολύ συμπαθητική σύγκρουση που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ο “νονός” και ποιος έχει εγγράψει στο ληξιαρχείο το όνομα, αυτά συμβαίνουν στην πολιτική, αλλά δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι όταν εκδηλωθούν οι πρωτοβουλίες και τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απολύτως σε θέση να τις πάρει ένας ηγέτης καταξιωμένος όπως είναι ο Σαμαράς, νομίζω όταν θα εκδηλωθούν οι πρωτοβουλίες θα βρεθούν και τα ονόματα τα οποία θα υπηρετούν ακριβώς τις πρωτοβουλίες αυτές».