Εξηγώντας τις προτεραιότητές του για το νέο Δήμο Μαραθώνα, τον οποίο ο Καλλικράτης καθιστά τον πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση στην Αττική, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Νέα Τετράπολις» Νίκος Ιωνάς τονίζει ότι έχει συγκεντρώσει τα πυρά των αντιπάλων του, του απερχόμενου Δημάρχου Νέας Μάκρης και του προκατόχου του, επειδή «προσπαθούν να μετατρέψουν σε προσωπική βεντέτα την εκλογή για τον Καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα, όπως συνέβαινε δεκαετίες στη Νέα Μάκρη».

«Ο κ. Τσιλάβης ήταν Δήμαρχος 20 χρόνια και από το ΄98 έως σήμερα είναι Δήμαρχος ο κ. Λουίζος. Τριάντα δύο χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες καταστροφικές για την περιοχή πολιτικές και έχουν την απαίτηση ο κόσμος να τους επιτρέψει να τα κάνουν τριάντα έξι.

Όμως, οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για την ανατροπή του τοπικού κατεστημένου, με τα πολλά και ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Η συνένωση της Νέας Μάκρης με τον Μαραθώνα, τον Βαρνάβα και το Γραμματικό ευνοεί την απόφαση του κόσμου για αλλαγή στην περιοχή. Την απόφαση αυτή έρχεται να εκφράσει η «Νέα Τετράπολις», της οποίας ηγούμαι», εξηγεί.

Όπως τονίζει στις προτεραιότητες του είναι «η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού για να σταματήσουμε την μόλυνση του Μαραθώνιου Κόλπου, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και την αναμόρφωση του ορεινού όγκου, το γενικό πολεοδομικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πολεοδομική αναρχία. Παράλληλα την αποτελεσματική οργάνωση της πυρασφάλειας, καθώς και την πολιτιστική αναβάθμιση του Μαραθώνα με την δημιουργία ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Οργανισμού. Ασφαλώς προτεραιότητα μας αποτελεί η κατασκευή σύγχρονων σχολείων για να μην κάνουν μάθημα τα παιδιά μας στα container».

Σε ό,τι αφορά στο πού θα βρεθούν τα χρήματα, λέει ότι «ο πρώην Δήμαρχος στα 12 χρόνια του δεν έκανε μια μελέτη, προκειμένου να αντλήσει κοινοτικούς πόρους εγκεκριμένους για έργα υποδομής. Με αποτέλεσμα για την μη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού να κινδυνεύουν οι πολίτες να πληρώσουν 3-4 εκατ. ευρώ, το πρόστιμο δηλαδή το οποίο αναμένεται να μας επιβάλει η Κομισιόν».