«Στις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ στις 20 του μηνός θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός» όπως προανήγγειλε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» τόνισε ότι μέχρι τότε οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση. Βάσει των λεγομένων του, «από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, υπάρχει το προνόμιο να τους έρθει αυτομάτως ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντάς τους σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα».

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό των υγειονομικών, επεσήμανε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται.

«Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα» ήταν τα λόγια του.