Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε σημερινές δηλώσεις του έκανε λόγο για ακατάσχετη φημολογία και εμπόριο φόβου και ανέφερε ότι πολίτες τηλεφωνούν στη Ρηγίλλης και ρωτούν αν ο πρωθυπουργός εξετάζει να μεταφέρει τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και να διεξάγει μαζί εθνικές εκλογές.

«Το εμπόριο φόβου και οι διαρροές κινδυνολογίας θα ακυρωθούν στην πράξη από τους πολίτες, που την Κυριακή θα στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του κ. Παπανδρέου», συνέχισε ο εκπρόσωπος, κάλεσε δε τους πολίτες και σε ψήφο θετική για την έξοδο της χώρας από τη κρίση, που «προσφέρει η ΝΔ με τις προτάσεις Σαμαρά».

Επικαλούμενος έρευνα της Nielsen, τόνισε ότι μόνο ένας στους δέκα Έλληνες θεωρεί ότι το επόμενο 12μηνο θα έχει καλές εργασιακές προοπτικές και αυτό το ποσοστό που καταγράφεται στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο από όσες μετρήσεις έχει κάνει ποτέ η Νίλσεν στην χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ασφυξία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς η ανεργία εκτινάσσεται, ενώ «δεν περισσεύουν καθόλου χρήματα και τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα του μήνα».

Η ΝΔ, πρόσθεσε, επαναλαμβάνει το κάλεσμά της προς τον ελληνικό λαό στην κάλπη της Κυριακής να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να σταλεί το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Ο πολιτικός εκβιασμός του κ. Παπανδρέου είναι η πιο τρανή απόδειξη της αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Το μόνο επιχείρημά του πλέον, είναι ο εκλογικός εκβιασμός», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όσα συνέβησαν στον τόπο δεν οφείλονται στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, αλλά είναι μια μεταπολιτευτική πραγματικότητα για ην οποία έχουν ευθύνη όλοι.

Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως Θόδωρου Πάγκαλου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τις αποδοκιμάσει, ενώ τις χαρακτήρισε ως προσβλητικές για τα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.