Τους λόγους που αποφάσισε να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία νωρίτερα φέτος, όπως είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εξήγησε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Star, «παρέλαβα από τον κ. Αρβανιτόπουλό πρόβλημα καθυστέρησης των μεταθέσεων κατά ένα μήνα -που δεν φταίει εκείνος για αυτό- γεγονός όμως που συνιστά πρόβλημα μεγάλο για να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα. Άρα χρειαζόμαστε αυτή τη βδομάδα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου. «Μέσα Ιουνίου και δεν έχουν ολοκληρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε πάντως πως δεν είχε υπογραφεί από τον κ. Αρβανιτόπουλο η έναρξη νωρίτερα του σχολικού έτους.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμη πως ενημερώθηκε από τον κ. Αρβαινιτόπουλο ότι φέτος οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών θα είναι 6.500 χιλιάδες, ωστόσο «ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με ενημερώνει ότι θα είναι 9.500». «Άρα οι αναπληρωτές θα πρέπει αν είναι περισσότεροι, που σημαίνει παραπάνω κόστος», ανέφερε.