Εξαιρετικά αμφίβολο θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πορτογαλία που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετέβαινε στη χώρα της Ιβηρικής για συνομιλίες και επαφές σε ανώτατο επίπεδο καθώς η Πορτογαλία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη Γερμανία.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός όμως, Αντόνιο Κόστα, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε καραντίνα εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν που ως γνωστόν έχει διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Οπότε είναι από δύσκολο έως αδύνατον να δει αυτές τις ημέρες τον κ. Κόστα εάν δεν περάσουν οι μέρες της καραντίνας οπότε δεν θα έχει και νόημα το ταξίδι, εκτός εάν τα τεστ του Πορτογάλου ομόλογού του συνεχίσουν να βγαίνουν αρνητικά και κριθεί από τους γιατρούς ότι δεν χρειάζεται να μείνει κλεισμένος στο σπίτι του για 15 ημέρες.

Ο κ. Μητσοτάκης προγραμματιζόταν να έφθασε στη Λισαβόνα το βράδυ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου ενώ η καραντίνα του κ. Κόστα λήγει στις 28 του μηνός.