Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια οι ανακριτές τον άφησαν ελεύθερο.

«Δεν μπορώ να πανηγυρίζω κανείς από εμάς δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Είναι αδίκως και παρανόμως στη φυλακή και ο αρχηγός μας και στελέχη μας», είπε στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας απαγόρευσαν στο βουλευτή την έξοδο από τη χώρα και επέλεξαν να του επιβάλλουν περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση σε συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής εντός αλλά και εκτός των γραφείων του κόμματος διευκρινίζοντας ότι μπορεί να παίρνει μέρος μόνο στις δράσεις της Χρυσής Αυγής εντός της Βουλής.

Σχολιάζοντας τους περιοριστικούς όρους, ο κατηγορούμενος βουλευτής είπε ότι ουσιαστικά τους απαγορεύεται να μιλάνε ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος τον συνόδευε, μίλησε για κάτι πρωτοφανές τη στιγμή μάλιστα που δεν κρίθηκε ύποπτος φυγής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάτι που θεωρήθηκε για τον Αρβανίτη, και γι’ αυτό του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των ανακριτριών λέγοντας ότι «ανήκω σε νόμιμο πολιτικό κόμμα. Δεν ανήκω σε καμία εγκληματική οργάνωση. Η δίωξή μου είναι ατιμωτική, αβάσιμη και απαράδεκτη η κατηγορία. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου» και έκανε ουσιαστικά χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Αρμόδια πηγή πάντως έλεγε με νόημα ότι δε μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλοι οι κατηγορούμενοι, διευκρινίζοντας ότι στην περίπτωση του Μιχάλη Αρβανίτη φαίνεται ότι ο κύριος ρόλος για τη δίωξή του ήταν η εμπρηστική ρητορική του.