Ενώπιον των ανακριτριών θα βρεθεί σήμερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής ακολουθώντας την τακτική των συγκατηγορούμενων συναδέλφων του αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Μάλιστα, πρόσφατα ο Μιχάλης Αρβανίτης είχε ισχυριστεί πως δεν έχει πρόθεση να απολογηθεί επί της ουσίας ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση. Έτσι, αναμένεται με ενδιαφέρον αν τελικά θα απαντήσει σε ερωτήσεις ή θα κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Πάντως, οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Χθες προσήλθε στον ανακριτή η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 17 Ιουνίου.

«Κάνω έκκληση να σταματήσουν οι παράνομες πολιτικές διώξεις και να απελευθερωθούν ο αρχηγός και οι προφυλακισμένοι βουλευτές που βρίσκονται προφυλακισμένοι» είπε.