Βενιζέλος: Ο Προβόπουλος άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του

«Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας του»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:05
11/06/2014
Βενιζέλος: Ο Προβόπουλος άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του
4
loading

Με θερμά λόγια απευθύνθηκε στον απερχόμενο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κ. Προβόπουλος άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του κατά την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 40 ετών.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση της θεσμικής ανεξαρτησίας της ΤτΕ, της θέσης του σε σχέση με την ΕΚΤ, αλλά και της κρισιμότητας του ρόλου του ως προς τη διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης, συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη, ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή στην προστασία των καταθέσεων και των προοπτικών χρηματοδότησης της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Συνέβαλε, επίσης, καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα, θεμελιώνοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του που είναι πλέον εφικτή με απλές και προφανείς παραμετρικές αλλαγές» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «ως υπουργός Οικονομικών, έζησα μαζί με τον Γιώργο Προβόπουλο πρωτοφανείς προκλήσεις υψηλής πίεσης και επικινδυνότητας και μπορώ έτσι να έχω προσωπική γνώμη για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά του».

«Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας του», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΚΑΙ ΥΜΕΙΣ ΤΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ !! ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ !!

 2. avatar M.L Gore

  Το δικό μου σχόλιο είναι ότι τον ευχαριστούν από τα βάθη της καρδιάς τους οι τραπεζίτες και οι δανειστές .
  Το κορυφαίο όμως σχόλιο ανήκει σε άλλον : «Συνέβαλε, επίσης, καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα, θεμελιώνοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του που είναι πλέον εφικτή με απλές και προφανείς παραμετρικές αλλαγές» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος !

 3. avatar giorgos

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΝ ΑΛΑΞΑΤΕ !!!!

 4. avatar Γκιοζης Καρας

  Να αλλη μια αποδειξη οτι ΠΑΝΤΑ λεει
  ψεματα οταν ανοιγει την "αλεθομηχανη" του!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει