Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τονίζει πως:

«Για τη χώρα μας, που διαθέτει μεγάλο αριθμό νησιών, η προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά έναν στόχο. Είναι κατεξοχήν προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτόν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των θαλασσών και των παράκτιων περιοχών μας. Τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος με την εκπαίδευσή τους καθώς και με το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που τα διακρίνει, πρωτοστατούν στον αγώνα για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας».

«Όλοι γνωρίζουμε πως η προστασία του περιβάλλοντος σχετίζεται άμεσα με την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας, κάτι που σήμερα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μια πράσινη οικονομία είναι αυτή που οδηγεί σε βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ θα μειώσει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους» επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημειώνει: «Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2014, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προβούμε σε εθελοντικές δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, ας μην ξεχάσουμε ποτέ ότι η προστασία του πλανήτη μας αποτελεί μείζονα πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα».