Το παράδειγμα των τριών βουλευτών – ιατρών Χρήστου Κέλλα, Κωνσταντίνου Μπλούχου της ΝΔ και Γιώργου Λαμπρούλη του ΚΚΕ, οι οποίοι από χθες εκδήλωσαν την βούλησή τους να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη της covid 19, ακολουθούν σήμερα και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου, που ανήκουν στην ιατρική κοινότητα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι προέρχονται πλέον από όλα τα κόμματα (με εξαίρεση το ΜέΡΑ25 που κανένας από τους 9 βουλευτές του δεν είναι γιατρός) και έχουν ενημερώσει αρμοδίως τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να τους διευκολύνει να προσφέρουν απρόσκοπτα και εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ειδικότερα, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν να συνδράμουν καταρχάς ο βουλευτής και αναισθησιολόγος Χρήστος Κέλλας που εκλέγεται στη Λάρισα και είχε προσβληθεί μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο από κορονοϊό αλλά ευτυχώς το ξεπέρασε (όπως είχε πει, «ταλαιπωρήθηκα πολύ. Επί πέντε μέρες και κάθε τέσσερις ώρες ο πυρετός ανέβαινε 39 και έπεφτε με αντιπυρετικά φάρμακα. Έπαιρνα αντιπυρετικά, έπεφτε ο πυρετός και μετά επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα»). Από το κυβερνών κόμμα ζήτησε να συνδράμει επίσης ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπλούχος, που εκλέγεται στη Δράμα και είναι χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής., καθώς επίσης και ο συνάδελφός του βουλευτής Θεσπρωτίας – καρδιολόγος Βασίλης Γιόγιακας αλλά και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός που είναι χειρουργός με ειδίκευση στη χειρουργική θώρακος και ενδοκρινών αδένων.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη με σημερινή της επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια επισημαίνει ότι «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές – Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα. Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των Βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Γεροβασίλη Όλγα (Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια), Ηγουμενίδης Νικόλαος (Ιατρός Καρδιολόγος), Μάρκου Κωνσταντίνος (Καθηγητής Ενδοκρινολογίας), Μιχαηλίδης Ανδρέας (Ιατρός Ρευματολόγος), Μουζάλας Ιωάννης (Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας), Ξανθός Ανδρέας (Ιατρός Μικροβιολόγος), Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Ιατρός Παθολόγος), Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος (Ιατρός Δερματολόγος), Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος), Τζούφη Μερόπη (Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας)»

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής αντίστοιχη δήλωση έχει καταθέσει ο βουλευτής Αργολίδος Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος φέρει και τη διττή ιδιότητα του ιατρού νεφρολόγου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι παλαιότερα ήταν διευθυντής στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σου νοσοκομείου Άργους.

Όσον αφορά το ΚΚΕ ο γιατρός – πνευμονολόγος και βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε χθες επισήμως την προσωρινή απαλλαγή από τα καθήκοντά του ως ΣΤ’ αντιπροέδρου της Βουλής «ώστε να συμβάλλω στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Τέλος, από την πλευρά του κόμματος «Ελληνική Λύση», η βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και συνταξιούχος γυναικολόγος εξέφρασε επίσης την επιθυμία να συμβάλλει με τις ιατρικές της γνώσεις στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η λίστα των βουλευτών – γιατρών που αναμένεται να συνδράμουν, διαμορφώνεται ως εξής:

Ν.Δ.

Χρήστος Κέλλας

Κώστας Μπλούχος

Βασίλης Γιόγιακας

Νεοκλής Κρητικός

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Όλγα Γεροβασίλη

Νίκος Ηγουμενίδης

Κωνσταντίνος Μάρκου

Ανδρέας Μιχαηλίδης

Γιάννης Μουζάλας

Ανδρέας Ξανθός Ανδρέας

Θανάσης Παπαδόπουλος

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παύλος Πολάκης

Μετόπη Τζούφη

ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανδρέας Πουλάς

Κ.Κ.Ε.

Γιώργος Λαμπρούκος

Ελληνική Λύση

Μαρία Αθανασίου

TAGS