Με ανακοίνωσή τους για τις ευρωεκλογές τους 2014, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να μην επιλέξουν την αποχή και να προσέλθουν στην κάλπη με αποκλειστικό γνώμονα ποιος είναι ο καταλληλότερος να τους εκπροσωπήσει και όχι με «όρους ποδοσφαιρικούς» για το ποιος θα πάρει το… πρωτάθλημα.

«Σήμερα ψηφίζουμε τι Ευρώπη και τι Ελλάδα θέλουμε. Σήμερα ψηφίζουμε για το σπίτι μας και θέλουμε να κάνουμε καλύτερο το σπίτι μας και όχι να το γκρεμίσουμε. Ζητάμε από τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στείλουν ένα ευρύ πολιτικό μήνυμα ότι θέλουμε μια αλληλέγγυα Ευρώπη», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας. Το στοίχημα δεν είναι αν θα κερδίσει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας. Στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε. Θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο αντιευρωπαϊστές, όσους μισούν τη δημοκρατία και την Ευρώπη, για… να τιμωρήσουμε τη Μέρκελ και τον Σαμαρά; Είναι σαν να αυτοκτονούμε για να τους θυμώσουμε! Στο τέλος, εμείς οι πολίτες θα είμαστε οι χαμένοι», αναφέρει και η αντίστοιχη ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.