Με αφορμή την τοποθέτηση της Μαρίας Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωσή του.

Όπως ανέφερε, η επίτροπος της Ε.Ε. προφανώς δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί με την Ε.Ε. και την τρόικα. Διευκρίνισε επ’ αυτού ότι έχει συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε., καθώς και με την τρόικα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα.

«Το αντίθετο μάλιστα. Η σταδιακή άνοδος της εθνικής οικονομίας ανοίγει το δρόμο για την αντίστοιχη αύξηση των μισθών», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον Βήμα FM, η κ. Δαμανάκη σημείωσε πως το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού στις ευρωπαϊκές χώρες είναι ανοιχτό προς συζήτηση στην Κομισιόν, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια». «Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν αποκλείεται», διευκρίνισε.