«Δεν είναι ρατσιστικό να με αποκαλεί παχύδερμο συνεχώς η Αυγή, η εφημερίδα του κόμματος της κ. Δούρου, και να λέει η Ρένα Δούρου ότι διασκέδασε με το θέαμα του γιαουρτώματος του κ. Πάγκαλου στα Καλύβια;», διερωτήθηκε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για τα χθεσινά του σχόλια για την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής.

«Έθεσα ένα ερώτημα γιατί καταπατά μόνο αυτή το νόμο κολλώντας αφίσες με το πρόσωπο της και απάντηση δεν πήρα», σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Αναφερόμενος στις αφίσες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είπε ότι «κολλάει τη φάτσα του για να δείξει εικόνα νεότητας».

«Το κόμμα της νεολαίας είναι δυνατόν να στείλει στην ευρωβουλή άνθρωπο 92 ετών που έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να μπει στα αεροπλάνα», συμπλήρωσε ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στον Μανώλη Γλέζο. «Εγώ είμαι 76 ετών και δε διανοούμαι να κατεβώ στην Ευρωβουλή», είπε και εκτίμησε ότι η Κουμουνδούρου θέλει να μαζέψει «ψήφους με τον κ. Γλέζο και στέλνουν επικεφαλής κάποιον που δε υπάρχει περίπτωση να ασκήσει τα καθήκοντα του». «Πώς θα πηγαινοέρχεται κάθε εβδομάδα Αθήνα – Βρυξέλλες ο κ. Γλέζος;», συνέχισε.

Ο κ. Πάγκαλος άσκησε σκληρή κριτική και στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Ο Κωνσταντινόπουλος είναι χαρακτηριστικό δείγμα για το πως έχει φτάσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που έφτασε», τόνισε.

«Το ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία ενώ το ποσοστό του είναι στο 5% εξηγεί ότι η πολιτική του μορφή -όπως εκφράζεται από την πολιτική του ηγεσία- είναι απαράδεκτη», εκτίμησε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο των Καννών, ανέφερε ότι τα περί δημοψηφίσματος τα έμαθε το επόμενο πρωί από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας μάλιστα ότι έμεινε άναυδος. «Τον ρώτησα: ‘Πώς πήρες την απόφαση αυτή;’. Αν με ρωτούσαν θα έλεγα ότι η λέξη ‘δημοψήφισμα’ είναι ανάθεμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Εκτίμησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να κάνει βουλευτικές εκλογές και να ηττηθεί «λεβέντικα» με την πολιτική του. «Έπρεπε να επιδιώξει εθνικές εκλογές ώστε να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποφύγει την υπονόμευση που του έκανε ο Βενιζέλος στη Βουλή».