Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Στην Αρκαδία βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς και θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Αναλυτικά σήμερα:

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής (Β΄ Αθηνών), Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην αποστολή παρατηρητών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, στις εκλογές των ΗΠΑ αύριο Τρίτη, 2 Νοεμβρίου. Στην αποστολή συμμετέχει επίσης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Β΄ Αθηνών), Παναγιώτης Καμμένος. Ο κ. Ευθυμίου θα μιλήσει στο σεμινάριο με θέμα: «Συγκριτικές προοπτικές επί των εκλογικών διαδικασιών στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΕ», που συνδιοργανώνει το Διεθνές Ιδρυμα Εκλογικών Συστημάτων (I.F.E.S.) και η Κ.Σ. ΟΑΣΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Γερουσία των ΗΠΑ.

 Επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία μετά από πρόσκληση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας, αντιστράτηγου Mashal m al-Zaben, πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 4 Νοεμβρίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3/11.

Την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα επισκεφθεί σήμερα το πρωΐ ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας.

Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας τιμητική εκδήλωση για την προσφορά των εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής ή ατυχήματος.

Στις 11:15 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Βουλγαρίας, Anyou Angelov και συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη.

Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ – Αριστοτέλους 27 – και του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων Ν. Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση έρευνας του κλάδου των υδραυλικών που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview.

Στις 12 το μεσημέρι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης (Ακροπόλεως 30 με Χορτιάτη).

Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σερβίων, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή. Στις 8 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών, η κεντρική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».

Στις 5 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) στη Θεσσαλονίκη ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: “Νοσοκομείο Κρατουμένων Θεσσαλονίκης: Ενα νοσοκομείο ‘φάντασμα’ που στοιχειώνει την πόλη” διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με κεντρικούς εισηγητές τον Μαρίνο Σκανδάμη, ειδικό γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Βλάση Γωγούση, γιατρό-ειδικό παθολόγο.

Στις 7:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στις 9:30 μ.μ. στον πολυχώρο Μπάτης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, θα παορουσιάσει τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του συνδυασμόυ «Κοινωνική Συμμαχία» και τις προτεραιότητες για το Περιφερειακό Διαμέρισμα Καβάλας.