Επίθεση στη Δημοκρατική Αριστερά και τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους σταθμούς KONTRA, ΕΧΤΡΑ CHANNEL και ACTION24.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εντελώς παρασιτική τη συμπεριφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «επιχειρεί να κλέψει ιδέες και στελέχη από εδώ και από εκεί». Ακόμη σημείωσε με νόημα πως «πολιτικό ήθος σημαίνει έχω σταθερότητα, θάρρος, αναλαμβάνω ρόλο και κόστος και δεν είναι οι υποκρισίες, τα καλά λόγια οι γλυκές συμπεριφορές».

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις Βενιζέλου σημείωσε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε απλώς την ψυχραιμία του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, απώλεσε κάθε αίσθηση μέτρου. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Ας απολαύσει μόνος τον πολιτικό πολιτισμό του», απάντησε το κόμμα».

Το πρωί της Τρίτης, σε δηλώσεις της στη Δημόσια Τηλεόραση, και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά αποκάλεσε «ντροπή» το να χαρακτηρίζει ο κ. Βενιζέλος τη ΔΗΜΑΡ παρασιτικό κόμμα. «Δεν ξέρω πόσο παραγωγικό μπορεί να είναι αυτό», πρόσθεσε.