Έντονη αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία του Χρυσαυγίτη βουλευτή ότι ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (International Labour Organization – ILO) Γκι Ράιντερ γυρνά με λιμουζίνες που πληρώνει ο ελληνικός λαός

Η κόντρα σημειώθηκε κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ο Ηλίας Παναγιώταρος κατήγγειλε ότι κ. Ράιντερ γυρνά την Αθήνα με λιμουζίνες που πληρώνει ο ελληνικός λαός, αντί να πάει στις γειτονιές της Αθήνας για να δει την πραγματική κρίση. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στο λαό μέσα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο παίρνουν κυρίως οι μετανάστες.

«Με ένα Polo δεκαετίας γυρνά μαζί μου, παρότι είναι υψηλός προσκεκλημένος», ήταν η απάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου. Αποκάλεσε «ψέματα» πως το κοινωνικό μέρισμα κατευθύνεται σε μετανάστες, ενώ κατηγόρησε τον Χρυσαυγίτη βουλευτή ότι ενώ μισεί τους μετανάστες, πουλάει εμπορεύματα για το πρόγραμμα στήριξης των μεταναστών.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος απάντησε ότι η επιχείρησή του ήταν νόμιμη «σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν να βρουν που πήγαν 60 εκατ. ευρώ σε μπακαλόχαρτα». Άφησε επίσης υπαινιγμούς για ξενοδοχείο στο Ηράκλειο Κρήτη που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του Β. Κεγκέρογλου («να δούμε αν είναι νόμιμο», είπε), αλλά και για ένα παράνομο νταμάρι στην περιοχή. «Σας ενοχλούν οι νόμιμες επιχειρήσεις. Να μας πείτε για τον κ. Μιχελάκη που τα έπαιρνε και η δικογραφία καταχωνιάσθηκε», είπε ο Ηλ. Παναγιώταρος.