Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα του καταλογίζουν για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και τις ευθύνες -κατά την αξιωματική αντιπολίτευση- που έχει η Νέα Δημοκρατία για την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, αποτέλεσε αιτία «πολέμου» μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους», αναφέρεται από το κυβερνών κόμμα, στην ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε.

Αρχικά, είχε δημοσιευτεί το βίντεο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνοδευόταν από την εξής περιγραφή: «Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές.

Ο ελληνικός λαός, όπως αποδείχτηκε και στην προχθεσινή ιστορική και μαζική συγκέντρωση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ισχυρή μνήμη».

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Friday, October 9, 2020

Ακολούθησε η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας, που απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους Στ. Κοντονής προκειμένου να “πέσει στα μαλακά” η Χρυσή Αυγή και για τη σύμπλευση μαζί της σε κρίσιμα θέματα.

Οι Έλληνες θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους θυμούνται να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή. Θυμούνται τον Ν. Βούτση να λέει ότι “δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι” και να καταγγέλλει “μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή” με τον τότε βουλευτή της ΧΑ να συμφωνεί. Θυμούνται τον Γ. Κατρούγκαλο να λέει ότι “η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα, δεν βλάπτει το ίδιο άλλα τη δημοκρατία”.

Τους θυμούνται να συμπλέουν στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και στην πρόωρη διάλυση της Βουλής το 2015 και να εκδράμουν μαζί σε ακριτικά νησιά».