Τις κινητοποιήσεις των καθηγητών απέναντι στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία όπου λόγω καταλήψεων χάθηκαν διδακτικές ώρες σχολίασε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον Βήμα FM, επισήμανε: «Είναι τιμωρητικός ο χαρακτήρας του υπουργείου που λέει “ελάτε να κάνουμε τα μαθήματα που χάσατε” και δεν είναι τιμωρητικός ο χαρακτήρας της ΟΛΜΕ που κάνει στάση εργασίας για να χαθούν αυτά τα μαθήματα; Δηλαδή, η ΟΛΜΕ τιμωρεί τα παιδιά, λέγοντας ότι δεν θα κάνουν μάθημα;».

«Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και χαρακτήρα. Έχουμε το θέμα της κάλυψης της ύλης που είναι η ουσία, αλλά για να σταματήσουν οι καταλήψεις πρέπει να καταλάβουν και οι μαθητές και οι καθηγητές ότι όποια πράξη σ’ αυτόν τον κόσμο έχει και συνέπεια. Και πρέπει να σας πω ότι με το που φέραμε το Προεδρικό Διάταγμα, άρχισαν όλα τα σχολεία – ω, του θαύματος! – να ανοίγουν ένα-ένα, όταν ξέρανε ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος…», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πάντως ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους στα δημοτικά σχολεία, μετά τις ευρωεκλογές, σημειώνοντας: «Όχι, γιατί να παραταθεί; Γύρω στις 15 Ιουνίου θα τελειώσει. Δεν υπάρχει λόγος να πάνε τέλος Ιουνίου. Μόνον οι εξετάσεις οι πανελλαδικές θα πάνε λίγο πίσω, διότι 21 Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια και 28 ξεκινούν οι εξετάσεις».