«Δεν πρέπει να συγχέουμε τις ευρωεκλογές με τις Εθνικές Κάλπες. Μια συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, μεγαλύτερη των 5 μονάδων θα δημιουργούσε πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Real FM και αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «οι όροι και οι προϋποθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, είναι για να καλυφθούν οι πιο αδύναμοι. Αν δεν καλυφθεί ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου, τότε θα διευρυνθούν τα κριτήρια, μέχρι να καλυφθεί ο αριθμός».

«Η βούληση του πρωθυπουργού είναι να μην μείνει αδιάθετο τίποτα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Το πλεόνασμα αφορά μια ετήσια χρήση. Όχι διαχρονικά, ότι έχει το κράτος συνολικά. Είναι λιγότερα τα ληξιπρόθεσμα φέτος από αυτά που ήταν πέρυσι. Στόχος είναι να είμαστε μηδέν. Συγκριτικά, είμαστε σε καλύτερη θέση», συνέχισε, σε ερώτηση σχετικά με τα χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες.

«Θα δούμε τι θα πάρουμε. Δείτε που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Η οικονομία είναι ένα δυναμικό πράγμα. Εμείς ως κυβέρνηση υπολογίζουμε, ότι η πολιτική σταθερότητα, ο τουρισμός ,το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος μας στις αγορές, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μια έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα», σχολίασε ακόμα.

«Για να φτάσεις στην αύξηση του πλούτου, ικανή συνθήκη είναι η δημοσιονομική σταθερότητα. Είναι απαραίτητο, χωρίς αυτό δεν γίνεται. Δώσαμε στη χώρα την αναγκαία εικόνα σταθερότητας», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Και μόνο ότι η Βουλή των Ελλήνων, έχει κάνει επιτροπή για τις αποζημιώσεις, αυτό σημαίνει ότι ανακινεί το ζήτημα. Το ότι το μνημόνιο αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός των γερμανικών αποζημιώσεων με το χρέος της χώρας, είναι έμμεση παραδοχή των οφειλών», τόνισε ακόμα.