«Υφίσταμαι άδικη επίθεση γιατί δεν μπορούν να αμφισβητούν το έργο μου», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο Γιάννης Σγουρός αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ρένας Δούρου που του ζήτησε να παραιτηθεί από υποψήφιος γιατί, όπως είπε, δεν έχει κάνει τίποτα για την Περιφέρεια. «Δεν μπορεί να με κατηγορεί για αδράνεια. Δε θα της κάνω τη χάρη να παραιτηθώ. Δεν παραιτούμαι από υποψήφιος. Αν βλέπει εκείνη ότι δεν πάει καλά, ας παραιτηθεί εκείνη», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός «μέσα σε αυτή την τρομερή τρικυμία, είχαμε 67% περικοπή και κάναμε κοινωνική πολιτική. Δώσαμε χρήματα στους συγγενείς των χρημάτων της Ρικομέξ γιατί το κράτος δεν μπορούσε να πληρώσει αυτά τα λεφτά».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είπε ότι το Πεδίον του Άρεως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Και σημείωσε: «Οι δήμαρχοι της Αττικής με υποστηρίζουν γιατί έχουμε καλή και ουσιαστική συνεργασία».

«Κατανοώ τον κ. Κουμουτσάκο, δεν ήταν εδώ, εργαζόταν στις Βρυξέλλες», είπε αναφερόμενος στην κριτική που του ασκεί ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δόξα από το χώρο το δικό μου δεν έχω πάρει. Είμαι πολιτικοποιημένος, δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είμαι αυτό που είμαι εδώ και 30 χρόνια. Είναι πολύ σκληρή δουλειά στην αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Σγουρός.

Και δεν αρνήθηκε το debate με τους αντιπάλους του, μόνο που θέλει, όπως είπε, η συζήτηση να κινηθεί στο αυτοδιοικητικό κομμάτι και όχι στο «μνημονιακός ή αντιμνημονιακός».