Κουτσούμπας: Οι μαθητές έχουν δίκαια αιτήματα, είμαστε όλοι μαζί τους

Στο Εφετείο για την απόφαση της Δίκης της Χρυσής Αυγής ο γ.γ. του ΚΚΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:24
02/10/2020
Κουτσούμπας: Οι μαθητές έχουν δίκαια αιτήματα, είμαστε όλοι μαζί τους
17
loading

Για μια σειρά από θέματα πήρε θέση ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αυτά έχουν να κάνουν με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Οι μαθητές έχουν δίκιο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί συνολικά, οι γονείς τους, όλος ο ελληνικός λαός, τάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των μαθητών.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ συνέχισε: «Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Τα παιδιά ζητάνε να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι λείπουν, να γίνουν νέοι διορισμοί των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία».

«Είναι δίκαια αιτήματα. Σε αυτά είμαστε μαζί τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο Εφετείο για την απόφαση της Δίκης της Χρυσής Αυγής

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση που καλούν συνδικάτα, σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι».

«Μεγαλύτερες οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην περιοχή μετά την επίσκεψη Πομπέο»

«Με αφορμή τη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής και την έκφραση της σταθερής μας αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχουν μεγαλώσει οι ανησυχίες μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Πομπέο και την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, που περικλείει μεγαλύτερους κινδύνους και για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρουάν Τουμπάσι, συμμετείχε επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του κόμματος.

«Η συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του ΚΚΕ και τον σύντροφο γενικό γραμματέα είναι στο πλαίσιο μιας σειράς τακτικών συναντήσεων με το κόμμα. Είχαμε διαβουλεύσεις για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο. Συζητήσαμε επίσης τον πολλαπλασιασμό των εστιών έντασης στον κόσμο πηγαίνοντας όλο και πιο κοντά στις αμερικανικές εκλογές», δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.

«Εμείς έχουμε κοινό με το Κόμμα την διαφύλαξη της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και έχοντας πάντα ως σταθερό για μας το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και στην περιοχή και «την επιμονή της ηγεσίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την εξάλειψη του Παλαιστινιακού ζητήματος και της Παλαιστινιακής υπόθεσης στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του προέδρου Τράμπ για απόσπαση περισσότερων οφελών πηγαίνοντας προς τις προεδρικές εκλογές».

«Η εξομάλυνση των σχέσεων μερικών αραβικών κρατών που είδαμε το τελευταίο διάστημα είναι μια προέκταση της "συμφωνίας του αιώνα" που ανήγγειλε ο Τράμπ το προηγούμενο διάστημα», σημείωσε.

«Επίσης, τονίσαμε για την στάση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σχετικά με τις εξελίξεις, (ότι) παρά όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται από το Ισραήλ και την άγρια πολιτική των ΗΠΑ και μπροστά στις εξελίξεις στην ΕΕ, εξακολουθούμε να είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στις διαπραγματεύσεις ως τον μόνο δρόμο για την επίτευξη της ειρήνης. Μιλάμε για διαπραγματεύσεις στα πλαίσια μιας διεθνούς διάσκεψης ειρήνης, υπό την αιγίδα του διεθνούς κουαρτέτου, χωρίς καμία μονοπώληση αυτής της αιγίδας από τις ΗΠΑ. Και πάντα με βάση τις αποφάσεις της διεθνούς νομιμότητας που αφορούν την δική μας υπόθεση, δηλαδή την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967», πρόσθεσε.

«Αυτά τόνισε ο Μ.Αμπάς στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γι' αυτό λέμε ότι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, είναι να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν την διεθνή νομιμότητα, και να προστατεύσουν το δικαίωμα και την αρχή της αυτοδιάθεσης των εθνών και να τερματίσουν αυτή την ιστορική αδικία από την οποία υποφέρει ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 72 χρόνια», τόνισε.

«Επίσης αναφερθήκαμε στις σταθερές θέσεις αρχών του ΚΚΕ που αφορούν στην δική μας υπόθεση. Επίσης ακούσαμε από τον γενικό γραμματέα αναλύσεις που αφορούν την περιοχή μας και τον κόσμο. Θεωρούμε ότι έχουμε ταυτόσημες απόψεις σε ό,τι αφορά τις διεθνείς εξελίξεις και πολιτικές. Γι' αυτό απευθυνόμαστε μέσω του κόμματος στον ελληνικό λαό και γι' αυτό λέμε να διαφυλαχθεί και να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό με το δικαίωμά του στην ελευθερία, με την δική του υπόθεση», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Τουμπάσι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Υ-Περαστικός

  Τα ίδια σχόλια copy-paste για το ΚΚΕ. Το τρέμετε όπως το τρέμει το αμερικάνικο κογκρέσο που σε δημόσια έκθεση του για τις εκλογές στην Ελλάδα είχε επισημάνει πως παρά το σχετικά μικρό ποσοστό του έχει το πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της χώρας ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
  \"Πονάτε\" και φαίνεται.
  /
  Οι 16χρονοι ξεφτίλισαν τηλεπαρουσιαστές, παπαγαλάκια και κυβέρνηση. Οι οποίοι από του χρόνου έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν, και όταν ψηφίζουν ε τότε είναι ώριμοι. Ε?
  /
  Όσοι θεωρείται παράλογα τα αιτήματα των μαθητών γιατί δεν σχολιάζετε πως το α ή β αίτημα είναι παράλογο?: Γιατί άραγε? Που πήγε η \"ελεύθερη\" γνώμη σας. Αν μιλάμε για ελεύθερη γνώμη και όχι κάποια τρολλ που απλά το κάνουν από αντικομμουνιστικό χόμπι ή γιατί πληρώνονται.
  Πρώτα σχόλια μετά τα μεσάνυχτα, μισή με μίαμισι ώρα μετά την ανάρτηση. Άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε την ώρα που κοιμάται η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου?;
  /
  Ρε σπυράκο από το μυαλό σου τα βγάζεις?;
  Tο ΚΚΕ έχει δεχθεί πολλούς ελέγχους από Εφορία και με ορκωτούς λογιστές και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ και με Συγκυβερνήσεις και με ΣΥΡΙΖΑ.
  Και δεν βρήκαν τίποτα το επιλήψιμο.
  Δεν μας λες κάτι για τα εκατομμύρια που χρωστάνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ?; Πότε και αν θα τα αποπληρώσουν?; Οι μεν με το ρυθμό εξυπηρέτησης σε καμιά 100χρόνια ΣΤΗΝ καλή περίπτωση πάνω κάτω θα ξοφλήσουν. Οι δε άλλαξαν όνομα και ΑΦΜ.

 2. avatar Έλεος πια…

  Αυτοί οι δήθεν αριστεροί με έχουν κουράσει πολύ. Επί σύριζα υπήρχαν τα ίδια και χειρότερα προβλήματα στην παιδεία. Ούτε μια κατάληψη όμως. Γιατί άραγε? Μήπως επειδή ο αρχικαταληψίας κατάφερε με ψεύτικες υποσχέσεις να γίνει πρωθυπουργός και φρόντισε να μην υπάρχουν αντιδράσεις? Κρίμα που η νεολαία μπαίνει ξανά στο σκοτάδι και πείστηκε ότι απέχοντας από την παιδεία, θα αποκτήσει παιδεία. Τραγικοί...

 3. avatar ΠΟΙΟΙ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ;

  ΤΟ 5% ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ;;;;;;;;;;
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

  1. avatar Υ-Περαστικός

   Καλά φοβάστε το 5,3% του ΚΚΕ και τις 300.000 ψήφους του. Τόσο πολύ?;

 4. avatar Είσαι

  γελοίος ταμάλα σύντροφε. Θέλεις να κανεις αντιπολίτευση και ότι κι αν πουν τα παιδιά θα το δεχτείς. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει... Όξωωωωω

 5. avatar στη σοβιετια ετσι εκαναν οι μαθητες ορε κουτσουμπαααααααααα

  στη σιβηρια θα τους πηγαιναν ομαδικα...πες επιτελους αληθειες...θαρρεις με τις αναταραχες και αναμπουμπουλες θα κερδισεις ψηφαλακια??????θα φας καλα και συ που με τις απεργιες και αποχες καταστρεψες την οικονομια δεκαετιες τωρα

 6. avatar Spyrakos

  Σε οτι εχει να κανει με το κλεισιμο των παντων ειναι μεσα, ετσι δεν αφησαν καποτε την εφορια να μπει στον Περισσο....

 7. avatar jim

  Κουραμπιές ....

 8. avatar Καλογρεζα

  Τι λες ρε κααρουμπαλο...
  Πρεπει ν\'αφηνουμε 12χρονα να καθωριζουν την πολιτικη ενος κρατους????
  Μαλλον δεν σκεπτεσαι με το κεφαλι....
  Καλα λεει ο κοσμος οτι εισαι μονο για κοψιδια και ρετσινα....

 9. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Οι μαθητές αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης σε ασφαλή σχολεία. Η ανεκδιήγητη \"υπουργός\" παιδείας επιδιώκει την επιβολή του φασισμού στα σχολεία.

  1. avatar συριζα και ανελ………μην ξεχνας τους ακροδεξιους σας

   κουικλια ..κουντουραδες...χουντες...φασιστες...μαδουροπινοσετες καραπετες λιανοκανλελες.....λιακοι νινες

  2. avatar συριζοχουντανελα

   ++++++++++++++++++++++++++++++++

  3. avatar ναιναιναιναι

   μαχες...αγωνες...επαναστασεις...στα χαρακωματα.........καλαζνικωφ τσιφτεδες...μπομπες...μολοτωφ......καριοφυλια........σαλονια χλιδες παραδακι καλοπεραση η νομενκλατουρα σας

  4. avatar συριζοκουκουτσονουση

   η καταληψη ειναι ο ακρατος φασισμος....ναζισμος...χιτλερισμος...μαδουρισμος.....καλομαθες τοσα χρονια στις καταληψεις και στο εμποριο...στην ασυλια και στην αναρχια......κακο χρονο ναχετε [...]...ψευτοεπαναστατες τεμπεληδες ντολμαδες

 10. avatar Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα…

  Εσείς όμως κομματάρχες , αριστεροί, ... γιαλαντζί και μη , κανονικά έπρεπε να διωχθείτε ποινικά που τα βάζετε μπροστά για να σας εξυπηρετήσουν τις αντιπολιτευτικές σας ανυπαρξίες ! Δεν είναι δυνατόν να τα υποκινείτε να γίνουν ,σαν τους σκουπιδοτενεκέδες που χρησιμοποιούν, στον βωμό της παρόμοιας , μπαχαλοποιημένης σας ιδέας περί κοινωνίας! Ντροπή σας ! Επειδή δεν έχετε καμία πλέον αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία των ενηλίκων , τα χρησιμοποιείτε δίνοντάς τους στρεβλωμένες εύπεπτες για το μυαλουδάκι τους εύκολες λύσεις για το τι σημαίνει πραγματικός αγώνας στη ζωή , καταστρέφοντάς τα! Αυτά όμως ... έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ! Παιδιά : διαβάστε , κουραστείτε , προκόψτε, μάθετε γλώσσες , σπορ , βγείτε αύριο πολίτες ανταγωνιστικοί , όχι τεμπέληδες , σκλάβοι επιδοματάκηδες, όπως κάποιοι καλικάντζαροι σας θέλουν ! Μακριά από κομματικούς παιδόφιλους πάσης φύσεως! Γιατί ως τέτοιοι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και να ενοχοποιηθούν, όλοι αυτοί που σας καταστρέφουν πνευματικά ! Αγωνιστείτε στο σωστό στίβο ! Γίνετε πολίτες του κόσμου ! Πρωτοπόροι , όπως αρμόζει στους Έλληνες από την αρχαιότητα ως σήμερα ! Όχι ουραγοί και ... εξαρτημένοι!

  1. avatar Υ-Περαστικός

   Για της λίγες καταλήψεις για την Μακεδονία θα γράψεις κάτι συνφιλελεύθερε?; Αν αποφασίστηκαν έπειτα από γενική συνέλευση π.χ.?:
   Aν μπογδάνος και γεωργιάδης ήταν τότε υπέρ των καταλήψεων?;

 11. avatar Γεωργιος Καραισκακης

  Σου λεει ο πονηροβλαχος...ενα 5% δεν θα το τσιμπησουμε να εχουμε να μας ψηφιζουν και στα επομενα χρονια?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει