Την Κύπρο επισκέπτεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην καθιερωμένη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στη Λευκωσία θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Παρόντες θα είναι επίσης ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας, στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών. 

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων.