Πιερρακάκης: «Διεθνώς καινοτόμα προσέγγιση για το δίκτυο 5G»

«Το χρονοδιάγραμμα θα είναι κοινό με εκείνο της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και ο χρόνος ολοκλήρωσης θα είναι κάτι λιγότερο από δύο χρόνια»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:56
19/09/2020
Πιερρακάκης: «Διεθνώς καινοτόμα προσέγγιση για το δίκτυο 5G»
15
loading

Στον κώδικα ψηφιακής διακυβέρνησης που έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον προσωπικό αριθμό, είπε ότι «το χρονοδιάγραμμα θα είναι κοινό με εκείνο της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και ουσιαστικά ο χρόνος ολοκλήρωσης θα είναι κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, ενώ παράλληλα με τις νέες ταυτότητες θα δοθούν ψηφιακές υπογραφές σε όλους τους πολίτες.»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε και για το δίκτυο 5G, λέγοντας ότι «η προσέγγισή μας είναι διεθνώς καινοτόμα» και εξήγησε:

«Εκεί που άλλες χώρες θα πάνε να κάνουν απλώς και μόνο τη δημοπρασία για το φάσμα του 5G, που το κάνουμε και εμείς και ξεκινάει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Να κάνουμε την δημοπρασία , αλλά να χρησιμοποιήσουμε μέρος από τα χρήματά της, για να δημιουργήσουμε ένα εξειδικευμένο ταμείο, το "Φαιστός", το οποίο θα επενδύσει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος, δηλαδή θα επενδύσει σε startup εταιρείες. 'Αλλωστε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να αναδύεται αυτό το οικοσύστημα και σε άλλους τομείς.» «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «θα κάνουμε και κάτι άλλο, δηλαδή κάποιες από τις συχνότητες δεν τις δημοπρατούμε, αλλά τις κρατάμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα τις παραχωρούμε δωρεάν σε ερευνητικά κέντρα, σε πανεπιστήμια, σε startup επιχειρήσεις για να μπορούν να αναπτύσσονται σχετικά προϊόντα.»

Επίσης, είπε ότι «αυτή η καινοτόμα προσέγγιση μπορεί να υιοθετηθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «μπορούμε να φτιάχνουμε οικοσυστήματα για να δίνουμε ώθηση στην ιδιωτική οικονομία και στην αγορά, για να καινοτομήσει.»

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε και στις ενέργειες για την τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών» περιοχών, λέγοντας ότι «για τις συγκεκριμένες περιοχές θα υπάρξει μέριμνα για δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση στο σύνολο της επικράτειας, μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία που θα ενσωματωθεί στο gov. gr, για να μπορούν οι πολίτες να κάνουν την αίτηση.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς

  Ποιο είπαμε ήταν το όφελος από τη μετάβαση από το 3G στο 4G;

 2. avatar Ooooooooooooooo

  Παιδιά η γη είναι επίπεδη!!!
  Σας το λέω με σιγουριά...Έχω άνθρωπο μέσα!
  Η κυβέρνηση του Κουλη μας εξαπάτησε
  Μην τρώτε σανό!
  Το 5g θα σας ρουφήξει το μεδούλι!!!!!!

  1. avatar @ Οοοοοοο

   Ανόητο τρολ.
   Μην προσπαθείς να υποβαθμίσεις το θέμα, σχετίζοντας το με κάτι άλλο.
   Οι γνωστές γκεμπελίστικες πρακτικές δεν περνούν πια. Γυρνά στη φωλιά σου.

   1. avatar @@000000

    Ενώ δεν είσαι τρολ;

  2. avatar ουουουου!!!

   Η θεωρία της επίπεδης γης καταρρίφθηκε με επιστημονικά δεδομένα όχι με αττάκες...δεν χρειάζεται να σχολιάσεις κάτι το οποίο πιθανόν δεν γνωρίζεις και δεν έχεις ασχοληθεί να ψάξεις πάνω από 5 λεπτά. Περιμένω απάντηση με επιχειρηματολογία όχι με αττάκες...και καταρχήν δεν ανέφερα ότι ταυτίζομαι με κάποια άποψη αλλά ανέφερα ότι υπάρχουν αντιδράσεις...Δεν μίλησα για επίπεδη γη αλλά για επιστήμονες... το αμφισβητείς;;;

   1. avatar HeJazz

    Γιατι πέφτεις στην λουμπα να προσπαθεις να εξηγεις τα αυτονοητα στους χαζους, ποσο μάλλον στα απανταχου trolls;;;

 3. avatar ΚΛΕΟΝΙΚΗΣ

  τα ζαμ αργα!

 4. avatar Διεθνώς υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις για το καινοτόμο 5G δίκτυο που προωθεί το ΝΑΤΟ…

  Μάλλον στην Ελλάδα τα ΜΜΕ δεν έχουν πάρει χαμπάρι αυτές τις αντιδράσεις και σε κάποιες πολιτίες των ΗΠΑ, στο Βέλγιο, στην Αγγλία και την Κίνα όπως και πολλές ενστάσεις επιστημόνων από διάφορα πανεπιστήμια και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ...οι ενστάσεις αυτές αφορούν την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και τις επιπτώσεις στην υγεία λόγω της μεγάλης ακτινοβολίας για την οποία δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή έρευνα....έχει διαφανεί η καψούρα της κυβέρνησης τόσο στο να κάνει το χατήρι των ΗΠΑ στην προώθηση του δικτύου 5g όσο επίσης στο να προωθήσει την τηλεργασία και τηλεκπαίδευση όπου το συγκεκριμένο δίκτυο θα της έδινε περισσότερες δυνατότητες. Βέβαια μεγάλο όφελος θα έχουν και οι εταιρείες τηλεφωνίας....

  1. avatar Στέλιος8

   Είσαι λίγο άσχετος, αλλά δε πειράζει, θα ασχοληθώ μαζί σου: για ποια μεγάλη ακτινοβολία μιλάς? Δείξε μας τα στοιχεία που έχεις. Όχι \"όλο το λένε\" και αηδίες. Δώστε link με έγκριτες επιστημονικές μελέτες και αναφορές. Όλα τα άλλα είναι για ψεκαΖμένους.

 5. avatar Super.

  Θα γλιτώσουμε από το ρεύμα γιατί τα φαγητά μας θα ψήνονται χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε κουζίνα, κατα τα άλλα θα έχουμε πράσινη ανάπτυξη...

 6. avatar Γνήσιος συριζαίος αριστερός της προόδου

  Ο Κουλης μας φέρνει το 5 g για να μας γεμίσει κορονοιο και μετά να βάλει τον φίλο του τον Bill Gates να με τζιπαρει.

  1. avatar Όταν λες

   Τζιπαρει εννοείς βόλτα με 4Χ4?

   1. avatar οχι

    με 2χ2. Φυσικά και με 4χ4. Ένας τζιπάς που τζιπάρει.

 7. avatar Όποιος διαβάζει

  Πίσω από τις λέξεις κατανοεί. Όποιος στέκεται στην επιφάνεια θα καταλάβει όταν θα έχει βουλιάξει.. αυτό μόνο

  1. avatar Σοφά τα λέγεις

   Και με γρίφους μιλάς γέροντα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει