Δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες φαίνεται πως θα δανείσει η Γαλλία στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ και τον ΣΚΑΪ δεν διαψεύδεται από την ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πως τέθηκε επί τάπητος και στην τηλεφωνική επικοινωνίας που είχαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ, λένε ότι πρόκειται για 2 γαλλικές φρεγάτες Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019 την Αλσατία και την Λωρένη όπως έχουν ονομάσει οι Γάλλοι.

Οι φρεγάτες για τις οποίες φέρεται να ενδιαφέρεται το ελληνικό ναυτικό, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, βρίσκονται αυτή την στιγμή σε τελικό στάδιο δοκιμών και διαθέτουν υπερσύχρονα συστήματα αεράμυνας περιοχής και είναι εξαιρετικές και στον αντιυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν μεγάλη ταχύτητα που φτάνουν τους 27 κόμβους ενώ μπορούν να φέρουν συστήματα που θέλει το πολεμικό ναυτικό και για τα οποία έχουν συζητήσει και για τις φρεγάτες Μπελαρά.

Οι δύο υπουργοί μίλησαν επίσης και για το Σαρλ Ντε Γκωλ και το ενδεχόμενο διενέργειας κοινών ασκήσεων όταν αυτό θα βρίσκεται στην περιοχή μας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

*Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου