Την ανάγκη να δημιουργηθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες για να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα και να μην μεταναστεύσουν για μια καλύτερη ζωή, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με γυναίκες, εκπροσώπους φορέων.

«Το σίγουρο είναι πως το πολιτικό σύστημα οφείλει μια συγγνώμη στους νέους, διότι επέτρεψε το φαινόμενο της μετανάστευσης των πιο λαμπρών μυαλών της χώρας στο εξωτερικό. Για να απαιτούμε από τους νέους, να μείνουν στον τόπο τους, πρέπει να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να το πράξουν» είπε.

Ο κ. Καλαφάτης άκουσε τα ζητήματα που του έθεσαν οι γυναίκες και σημείωσε: «Κοινή συνισταμένη όλων, όπως διαπιστώνω, είναι πως σε καιρούς κρίσης το ζητούμενο είναι παρά την έλλειψη χρημάτων, να λειτουργείς έξυπνα και να επιτυγχάνεις στόχους, πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις της πόλης. Ακούγοντας και υιοθετώντας αξιόλογες προτάσεις. Αυτή είναι η πρόκληση για έναν δήμαρχο σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά: να καινοτομήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και να συνενώσει τα πιο δημιουργικά κομμάτια της κοινωνίας ασκώντας αποτελεσματική διοίκηση στην πόλη».