Επιμένει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στην άποψη του ότι είναι αντισυνταγματική η τροπολογία που υπερψηφίστηκε σήμερα, με 142 ψήφους υπέρ, και προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και μείωση των ποινών.

Ο κ. Κακλαμάνης, αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας κατά την οποία ο ίδιος ψήφισε κατά, εξέδωσε γραπτή δήλωση, υποστηρίζοντας ότι «με την τροπολογία φαλκιδεύεται ο νόμος 4065/2012, που ομόφωνα είχε ψηφίσει η Βουλή, και παραμένει ως τώρα με διάφορα προσχήματα, και παρά την επί ένα έτος παράταση της σχετικής προθεσμίας του, χωρίς οριστική εφαρμογή».

«Λυπάμαι γιατί 142 βουλευτές, “εκόντες, άκοντες”, αποδέχτηκαν μια κυβερνητική τροπολογία που κατά παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής, κατατέθηκε εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ενώ καταλήγει λέγοντας:

«Όσοι απαξιώνουν με γενικεύσεις τη Βουλή, οφείλουν να αναγνωρίσουν τη στάση όλων των άλλων βουλευτών, πέραν των 142, που καταψήφισαν ή δεν νομιμοποίησαν καν με την παρουσία τους -μεταξύ των οποίων οι πλείστοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- τη συνεχιζόμενη παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».