Να άρει την ασυλία των βουλευτών της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή και Χρήστου Κέλλα, αποφάσισε η Βουλή, απορρίπτοντας την ίδια ώρα το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Γεράσιμου Γιακουμάτου (ΝΔ), Κωνσταντίνου Μουσουρούλη (ΝΔ) και Πάρη Κουκουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ).

Η κ. Αραμπατζή ζήτησε η ίδια την άρση της ασυλίας της για υπόθεση εργατικής διαφοράς, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφανθούν γι’ αυτήν τα δικαστήρια. Όπως ανέφερε η ίδια, στον νομό Σερρών, όπου εκλέγεται, πολιτικοί παράγοντες έγιναν πρώιμοι δικαστές, προκαλώντας της πολιτική βλάβη. Το εισαγγελικό αίτημα για τον κ. Κέλλα αφορά σε παράβαση καθήκοντος με την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου και συγκεκριμένα, ότι δεν «σφράγισε» κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η υπόθεση του Γεράσιμου Γιακουμάτου αφορά σε φορολογική παράβαση στον οίκο ευγηρίας που διοικεί η σύζυγος και ο αδερφός του. Παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για πολιτική δίωξή του, αφού ο ίδιος δεν είναι μέτοχος στην επιχείρηση, παρά πληρωνόταν ως γιατρός με τιμολόγιο. Μίλησε δε, για κατασκευασμένο κατηγορητήριο, καθώς -όπως είπε- για «ένα μονομελές πταίσμα και 3.000 ευρώ φόρο», έβαλαν χειροπέδες στη γυναίκα του. «Ποιοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της οικονομικής αστυνομίας; Ο κ. Ανδρεουλάκος και ο κ. Δένδιας. Συγχαρητήρια που βρήκατε τη “λίστα Λαγκάρντ”, που πιάσατε τον Ξηρό και πήγατε την κυρά- Λένη στο αυτόφωρο. Ντρέπομαι. Αυτή η Δημοκρατία δεν είναι καλή» κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.

Ο Κ. Μουσουρούλης, από την πλευρά του, σημείωσε πως κατηγορείται -ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, την περίοδο 2007- 2009- γιατί «δεν ανέθεσε απευθείας» σε ιδιωτική εταιρεία την εκμετάλλευση λατομείου που βρισκόταν σε δημόσια έκταση.

Σε σύνολο 207 βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αραμπατζή ψήφισαν 127 βουλευτές, κατά 70, «παρών» οκτώ και «λευκό» δύο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κέλλα ψήφισαν 129 βουλευτές, 67 κατά, 10 «παρών» και ένας, «λευκό».

Για τον κ. Κουκουλόπουλο, υπέρ της άρσης ασυλίας του ψήφισαν τέσσερις βουλευτές, κατά 196, «παρών» έξι βουλευτές και «λευκό», ένας. Για τον κ. Μουσουρούλη, τέσσερις βουλευτές ψήφισαν να αρθεί η ασυλία του, 195 να μην αρθεί, τέσσερις δήλωσαν «παρών» και δύο, λευκό. Για τον κ. Γιακουμάτο, 68 τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του, 125 κατά και 14 δήλωσαν «παρών».