Για το αίτημα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να παραστούν στο Κοινοβούλιο για να ακουστούν οι απόψεις τους, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο συνήγορος του Χρήστου Παππά.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Σας είχα πει ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει. Θα το ζητήσουν και ήδη το ζητούν. Θα κολλήσει η ιστορία στο όχι της εισαγγελίας και το λέω από τώρα».

Ο κ. Σταυριανάκης συμπλήρωσε ότι ο κατηγορούμενος έχει για πέντε λεπτά το δικαίωμα να αναπτύξει τις απόψεις του. «Το βολικό και το άμεσο και το σωστό είναι η παρουσία τους στο ελληνικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Πάντως, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αλλά και τη διαγραφή του Στάθη Μπούκουρα, ανέφερε ότι: «Εντελώς υπερασπιστικά λέω ότι τη δράση της όποιας οργάνωσης την ξέρει εκείνος που είναι μέσα και είναι συμμέτοχος και δράστης». Και συμπλήρωσε ότι: «Η Δικαιοσύνη ερευνά τι έκαναν αυτοί που ήταν μέσα σε μια οργάνωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο να πουν ότι δεν γνώριζαν».

Ανέφερε ακόμη ότι ο φόβος είναι φόβος. Και γι’ αυτό, όπως είπε, «Ο φόβος του να κλειστεί κανείς στη φυλακή δεν είναι κάτι που μπορεί να το υπομείνει άνετα. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο μπορεί ο καθένας να αναθεωρήσει τις απόψεις του», κατέληξε.