«Είμαι ανεξάρτητη, όχι απολίτικη. Με στηρίζουν κόμματα, αλλά είμαι μια αυτοδιοκητική υποψηφιότητα».Με αυτά τα λόγια «συστήθηκε» η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Πολίτες Μπροστά», στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ για να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της πρότασής της για την Κ. Μακεδονία.

Η κ. Παυλίδου στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, την Κίνηση «58», την πρωτοβουλία «Π 80», τη «Δυναμική Ελλάδα», τη «Δράση», τη «Δημιουργία Ξανά», η ίδια έχει κάνει συζήσεις με στελέχη από το «Ποτάμι» για πιθανή συνεργασία και, όπως είπε, είναι ανοιχτή και σε άλλες δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητές της τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία που δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί χωρίς την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στους στόχους της είναι η αποτελεσματικότητα στη διοίκηση της Περιφέρειας, με μετρήσιμους στόχους, η ανάπτυξη, η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και του φυσικού πλούτου, η εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου, η αλλαγή νοοτροπίας, η κοινωνική συνοχή και η αποκατάσταση αδικιών γιατί, όπως είπε, «γίνονται πολλές αδικίες στην κεντρική πολιτική σκηνή».

Στους λόγους για τους οποίους πρέπει κάποιος να την ψηφίσει συμπεριέλαβε και το προφίλ της. Δηλαδή, το γεγονός ότι δεν έχει πολιτική παρουσία, όπως οι άλλοι υποψήφιοι, αλλά είναι ενεργός πολίτης.

Σε ερώτηση τι θα λέει στους πολίτες που υποφέρουν από τα μέτρα που εφαρμόζονται, απάντησε ως εξής: «Να σηκωθούν από τους καναπέδες, αρχίζοντας από το αυτοδιοικητικό πεδίο. Υπάρχει γκρίνια, αγανάκτηση. Η κεντρική πολιτική σκηνή είναι φοβισμένη, θα πάρει το μήνυμα».

Αν και δήλωσε ότι δεν θέλει να μιλήσει για πρόσωπα καταλόγισε ευθύνες στον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα -όσες του αναλογούν για τον λίγο χρόνο που βρίσκεται σε αυτή τη θέση- και άσκησε κριτική συνολικά στην παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια σε βάθος χρόνου (από την εποχή του Ψωμιάδη), λέγοντας ότι η διοίκηση ήταν «πολύ φτωχή, χωρίς αποτελεσματικότητα, χωρίς στρατηγικό σχέδιο, χωρίς κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Για τα προβλήματα στη κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης σημείωσε πως έχει την αγωνία του απλού πολίτη και το σίγουρο είναι ότι σύντομα πρέπει να βρεθεί μια λύση, η οποία να ανακοινωθεί στους πολίτες, γιατί η πόλη δεν αντέχει.

Σχετικά με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος της είπε ότι ανάμεσα στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Γιάννη Ιωαννίδη στηρίζει τον πρώτο, αλλά η ψυχή του είναι μαζί της, σχολίασε: «Δεν θα κάνω το ψυχογράφημα του Γιάννη Μπουτάρη. Είμαι ευχαριστημένη που η ψυχή του είναι σε μένα. Είναι μια «δήλωση Μπουτάρη». Θεωρώ ότι μας στηρίζει ο Μπουτάρης, η ψυχή του είναι με εμάς». Στην εκδήλωση υπήρχε εκπρόσωπος της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη, ο Νίκος Φωτίου.

Για το ψηφοδέλτιο της παράταξής της είπε ότι θα συμμετέχουν και περιφερειακοί σύμβουλοι, που είχαν εκλεγεί με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη στις εκλογές του 2010, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή υποψηφίων από την οποία θα αντλήσει.

Επισήμανε ότι δεν έχει ακόμα αναγνωρισιμότητα γι αυτό δεν θα εκπλαγεί αν δει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά δήλωσε αισιόδοξη και είπε χαρακτηριστικά: «Τίποτε δεν μας πτοεί».

«Τα ιδεολογικά μαγαζάκια μας έχουν ταλαιπωρήσει. Σε συγκεκριμένα ζητήματα έχουμε προτάσεις και μπορούμε να δώσουμε λύσεις», είπε η κ. Παυλίδου. Κι επειδή είναι στέλεχος της Κίνησης των «58» παρατήρησε ότι στη συζήτηση που έγινε στο εσωτερικό της Κίνησης ήταν στη μειοψηφία που ήθελε να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας της κ. Παυλίδου παρέστησαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ο πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ο περιφερειακός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης και στελέχη των κινήσεων που στηρίζουν την παράταξη.