Πλησιάζουμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και σύντομα θα αποφασίσει η Βουλή, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, στην ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Οι καταναλωτές στην ψηφιακή εποχή» που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, στο Ζάππειο.

Στόχος της ελληνικής Προεδρίας είναι η μείωση ακόμη και η εξάλειψη των τελών περιαγωγής στην ΕΕ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης, ενώ σημείωσε τη σημασία της περαιτέρω δραστηριοποίησης των καταναλωτικών οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών για όλα τα θέματα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς ανέφερε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2013 ποσοστό 12% των χρηστών σε όλη την Ευρώπη έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης και 8% θύματα ηλεκτρονικής κλοπής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν το ταχύτερο μέτρα προστασίας. Σημείωσε, δε, ότι λειτουργεί το Παρατηρητήριο τιμών στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γιώργος Στεργίου αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην προστασία των καταναλωτών.