Ξεκάθαρος ότι δεν θα υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα και ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει θέμα εθνικών εκλογών. «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία», τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και στο επίδομα που θα δοθεί σε συνταξιούχους και ένστολους, σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων. «Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν αμφισβητείται», είπε χωρίς όμως να απαντά ανοιχτά αν το βοήθημα θα δοθεί πριν ή μετά το Πάσχα. Αρκέστηκε μόνο στο να δηλώσει: «Θα είναι ταχύτατες οι ενέργειες για το βοήθημα».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις των αγροτών και των βουλευτών, είπε: «Σχεδόν όλες οι προτάσεις των βουλευτών έχουν ολοκληρωθεί». Και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας ήταν η δικαιότερη κατανομή βαρών σε μια δύσκολη περίοδο. Οι αλλαγές που γίνονται είναι προς το συμφέρον όλων. Είναι προς το συμφέρον του συνόλου».

Δήλωσε ακόμη ότι: «Πρέπει να τερματιστούν φαινόμενα όπως οι υπερκοστολογήσεις. Πρέπει να πέσει η τιμή των προϊόντων».

Σχολιάζοντας το θέμα που έχει ξεσπάσει με τους αντάρτες βουλευτές ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τα κριτήρια μας. Υπάρχουν υποψήφιοι που μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη». Και πρόσθεσε: «Εάν ορισμένοι επέλεξαν προσωπικές στρατηγικές, θα κριθούν από τους πολίτες».

Αναφέρθηκε όμως και στο μεγάλο θέμα του λαθρεμπορίου, λέγοντας: «Πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου.
Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να ελέγξουμε το λαθρεμπόριο. Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη του λαθρεμπορίου». Και σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν κοιτάζει ποιος είναι και τι έχει. Όταν υπάρχουν έρευνες, θα ολοκληρώνεται και θα διαφωτίζεται πλήρως η υπόθεση».

Σχολίασε και το θέμα των ΜΚΟ λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός από τον Σεπτέμβρη του 2012 είχε δώσει εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση και να περάσουν από κόσκινο όλες οι οργανώσεις.