Μετατίθεται για το προσεχές χρονικό διάστημα η επίσκεψη της υπουργού Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί στην Αθήνα. Κανονικά ήταν να αφιχθεί σήμερα στη χώρα μας προκειμένου να συναντούσε τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Παναγιωτόπουλο ενώ προγραμματιζόταν και ολιγόλεπτη επίσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να κουβεντιάσει και με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό θα συμβεί μια από για επόμενες τελικά ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Παρίσι έκρινε ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να διευρυνθεί χρονικά ώστε η κ. Παρλί να επισκεφθεί στη συνέχεια και τη Λευκωσία προκειμένου ένα ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ως προς τη στήριξη των ελληνοκυπριακών θέσεων  στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα κρίθηκε σκόπιμο να προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 17 του μηνός και θα ασχοληθεί με την τουρκική προκλητικότητα, τόσο με τα τεκταινόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο για τις θαλάσσιες ζώνες και το επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πλοίων ανοικτά του λιβυκού πελάγους όπου παρ’ ολίγο τα πολεμικά πλοία των δύο χωρών να ανοίξουν πυρ.

Στη Σύνοδο Κορυφής θα επιχειρηθεί η άσκηση πίεσης προς την Τουρκία που μπορεί να φτάσει μέχρι τη λήψη μέτρων εναντίον της.