Η σημερινή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τo Σουδάν αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Γερμανίας, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας προς τη χώρα, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μετά την ειρηνική εναλλαγή της εξουσίας πριν από ένα χρόνο και τη συμφωνία για την δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, το Σουδάν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η Ελλάδα εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμβάλει και εκείνη οικονομικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, ώστε το Σουδάν να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την εδραίωση της ειρήνης και της ασφάλειας, το σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προώθηση των απαραίτητων οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων.

Με Γ. Κατρούγκαλο και Ανδρ. Λοβέρδο συνεχίζει αύριο τον κύκλο των συναντήσεων του με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ο υπουργός Εξωτερικών

Με θέμα την ενημέρωση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συνεχίσει αύριο τον κύκλο συναντήσεών του με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 12.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ στις 13.30 με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο.