Στις πληγείσες περιοχές στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς προκειμένου να δει το μέγεθος της καταστροφής και να μιλήσει με τους κατοίκους θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που έφτασε χθες στο νησί.

Σε δήλωσή που έκανε αμέσως μετά την άφιξη του στο νησί, ο πρωθυπουργός, εξήγησε ότι ήταν δική του επιθυμία να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχουν προκληθεί και να μιλήσει με τους υπεύθυνους των τοπικών αρχών.

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού. Θα κάνουμε τώρα μια πρώτη σύσκεψη. Απόψε θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο το πρωί με το καλό, με το φως του ήλιου, θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο από το σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μέχρι τώρα κατάσταση στο νησί.

Χθες το βράδυ κατέπλευσε στο νησί και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο πήρε τη θέση του SuperFast 11 και θα φιλοξενήσει 1.300 κάτοικους τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα.