Παρά την καταδίκη του μηνύματος του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει «κροκοδείλια δάκρυα» από την πλευρά της Κουμουνδούρου και πυροδοτεί εκ νέου την ένταση στο πολιτικό σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι από την ημέρα που η αστυνομία έχασε τα ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το «αντάρτικο τουφέκι» του «Μανώλη» της 17Ν μπορεί να προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «ανέξοδα νταηλίκια», ωστόσο, φαίνεται πλέον να μην θεωρείται αρκετό η Αριστερά να καταδικάσει την τρομοκρατία, όπως σύσσωμη έπραξε, αλλά της ζητείται η «έμπρακτη καταδίκη τόσο του Αντόνιο Νέγκρι, όσο και των στελεχών του κόμματός του και της Αυγής, που σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζονται τρομοκράτες», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στη σκιά της τρομοκρατίας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει «πόλεμος» δηλώσεων, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της Άννας Ασημακοπούλου που κατονόμασε ένα προς ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη», αλλά και «κάρφωσε» βουλευτές που θεωρούν ότι υπάρχει «πολιτικό υπόβαθρο στις πράξεις των τρομοκρατών».

Αναλυτικότερα, η κ. Ασημακοπούλου κατονόμασε τα εξής στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με δηλώσεις του στο STAR ότι «υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο στις πράξεις των τρομοκρατών».

Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένοπλο τμήμα, αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των τρομοκρατών της 17Ν, που όμως αποτελούν τη μειοψηφία».

– Επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκος Γιαννόπουλος: Μάρτυρας υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα.

– Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι: Μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για «δίκη φρονημάτων».

– Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (δικηγόρος) Δημήτρης Μπελαντής που συμμετέχει σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου».

Χριστόφορος Παπαδόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: Μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη).

Παναγιώτης Λάμπρου – υποψήφιος βουλευτής (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ: μάρτυρας υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Δημήτρης Καρακώστας, Μανώλης Σαρρής: Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ολοκλήρωσε το επαναστατικό του κάλεσμα με τη φράση «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», φράση που είχε χρησιμοποιήσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. «Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους….Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης: Ραντεβού στα γουναράδικα», είχε δηλώσει στη Βουλή.

Στελέχη που είχαν υπερασπιστεί κατηγορουμένους της οργάνωσης είχε καταγγείλει και η Ντόρα Μπακογιάννη το 2012. «Τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο κ. Τσίπρας, μου κάνει την τιμή να μου επιτίθεται προσωπικά. Ασχολείται μαζί μου σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα. Γιατί όταν, π.χ., δίναμε τη μάχη εναντίον της 17 Νοέμβρη, πέντε από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων», είχε πει τότε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ.