Ολοκληρώθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό θέμα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.

Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι, όσον αφορά στην πιθανή εμπλοκή της Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «κάναμε μία ενημέρωση για την Οικονομία, για το που βρισκόμαστε σε σχέση με την τρόικα. Εχθές στείλαμε στην τρόικα τα στοιχεία που έπρεπε να στείλουμε και περιμένουμε να καθοριστεί ημερομηνία για τον ερχομό της».

Όσον αφορά την έλευση της τρόικας είπε συγκεκριμένα: «Δεν ξέρω αν είναι 15, 16, 14, τι να σας πω. Κάπου εκεί θα είναι». Για το χρηματοδοτικό κενό, ο υπουργός Οικονομικών στην ερώτηση: «η ελληνική πλευρά επιμένει ότι είναι 11 δισεκατομμύρια;», απάντησε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε τώρα, ναι. Τόσο είναι περίπου. Αν δείτε και στο Μνημόνιο μέσα το τελευταίο, στην επικαιροποίηση, τόσο είναι περίπου».