Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων που έχει λάβει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι επιλογές που υπάρχουν δίνουν στην κυβέρνηση την απαραίτητη ευελιξία για να μην  παραλύσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, «εκεί θα μείνουμε αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως απομένουν μόνο πολύ μικρές κινήσεις, αν χρειαστεί να γίνουν.

Το σημαντικό, τόνισε, είναι να σεβόμαστε το πλαίσιο και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε πως τα sms που αποστέλλουν οι πολίτες για να μετακινηθούν, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν έχουν καμία χρέωση. 

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «το βασικό είναι να δούμε πού βρισκόμαστε και να γίνει ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, πάνω σε αυτό το πλέγμα θα έχουμε και τις εισηγήσεις άλλων υπουργών».

«Το υπουργικό συμβούλιο θα δει πού βρισκόμαστε κι αν χρειάζεται να λάβουμε κι άλλα μέτρα είτε στο πεδίο της οικονομίας είτε για την προστασία της δημόσιας υγείας σε συγκεκριμένες περιοχές» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, και προανήγγειλε πως σήμερα θα ληφθούν επιπλέον αποφάσεις για την επέκταση του διχτυού ασφαλείας και σε άλλες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες. «Κάθε φορά που θα διαπιστώνουμε πως ακόμα ένας κλάδος πλήττεται από μείωση του τζίρου θα επεκτείνουμε το δίχτυ» υπογράμμισε, αλλά διευκρίνισε: Δεν υπάρχει απεριόριστος δημοσιονομικός χώρος, υπάρχει αρκετός και θα χρησιμοποιηθεί με σύνεση.